Stage

Voor studenten die interesse hebben in het brede veld van public health zijn er diverse stage- en afstudeermogelijkheden.

 

Opdracht 1 en 2 zijn inmiddels ingevuld. Komende maanden verschijnen nieuwe opdrachten op de site.

1. OKO (Opgroeien in een Kansrijke Omgeving) op de Noord Veluwe - betrokkenheid van opvoeders

Startdatum: september 2023

OKO, Opgroeien in een Kansrijke Omgeving, is een community-based aanpak die middelengebruik (alcohol, drugs en tabak) onder jongeren (10-18 jaar) wil terugdringen en het mentaal welbevinden van jongeren wil bevorderen. OKO is gebaseerd op het IJslands preventiemodel en de implementatie in gemeenten wordt  door het Trimbos Instituut begeleid. 

De 6 Noord-Veluwse gemeenten starten in 2023 met OKO door te werken aan een positieve leefomgeving voor jongeren op de volgende plekken: thuis (gezin), op school, in de vriendenkring (peergroep) en in de vrije tijd. Opvoeders (ouders, docenten, mentoren, sportcoaches etc.) hebben een essentiële rol in het creëren van een positieve leefomgeving voor jongeren. In de praktijk is dat nog niet altijd zo gemakkelijk. 

In deze stage/afstudeervak willen we inzicht krijgen in de uitdagingen die opvoeders ervaren met het creëren van een positieve leefomgeving van jongeren en welke strategieën zij inzetten om een positievere omgeving te bewerkstelligen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de opdracht.

 

2. De rol van huisartsen bij de gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met overgewicht en obesitas

Startdatum: september 2023

De GLI SLIMMER is een landelijk programma gericht het voorkomen van overgewicht en obesitas bij volwassenen. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit een deelprogramma voeding, beweging en gedragsbehoud. Sinds 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering. Huisartsen spelen een belangrijke rol bij het verwijzen van patiënten naar de GLI. Zij ervaren hierbij echter nog behoorlijk wat barrières. In deze stage/afstudeervak onderzoek je welke facilitators en barrières huisartsen ervaren bij het doorverwijzen van patiënten naar de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Vervolgens ontwikkel je een toolkit voor huisartsen om patiënten beter toe te leiden naar de GLI. Een uitgebreide omschrijving van de opdracht vind je hier. 

3. Onderzoek naar het effect van schooltuinieren op eetgedrag en welbevinden van kinderen in het basisonderwijs

Startdatum: voorjaar 2024

Binnen het project I've grown ga je uitzoeken hoe je de effecten van schooltuinieren op A) het eetgedrag van kinderen of B) social well-being van kinderen het best kunt meten. Denk hierbij aan vragenlijsten of interviews met kinderen, ouders en docenten. Er is ook zeker ruimte om een creatieve meetmethode te bedenken. Gedurende een pilotstudie is er de mogelijkheid om de vragenlijst uit te testen. Een uitgebreide beschrijving van de opdracht vind je hier.

There are no available projects at this moment. Try again at a later moment.